Найкращий рецепт запеченої картоплі-дольки з часником та пармезаном

Інгредієнти:

4 великі картоплини сорту «русятка», помиті та розрізані на четвертинки

3 столові ложки оливкової олії

3 зубчики часнику, дрібно нарізані

1 чайна ложка часникового порошку

1 чайна ложка паприки

1 чайна ложка італійської приправи (за бажанням)

½ чайної ложки солі

¼ чайної ложки чорного перцю

½ склянки тертого сиру пармезан

Свіжа петрушка, подрібнена (для прикраси)

Інструкції:

Розігрійте духовку:

Розігрійте духовку до 200°C (400°F). Застеліть деко пергаментним папером або злегка змастіть його спреєм для випічки.
Підготуйте картопляні дольки:

Розріжте кожну картоплину на 6-8 шматочків, залежно від розміру. Намагайтеся, щоб шматочки були однакового розміру, щоб вони рівномірно пропеклися.

Приправте картоплю:

У великій мисці змішайте оливкову олію, подрібнений часник, часниковий порошок, паприку, італійську приправу, сіль і перець. Додайте картопляні дольки та перемішайте до рівномірного покриття.

Додати пармезан:

Посипте приправлену картоплю тертим пармезаном і знову перемішайте, щоб рівномірно покрити картоплю.
Викладіть на деко:

Розкладіть картопляні дольки в один шар на підготовленому деку, переконавшись, що вони не перекриваються для максимальної хрусткості.

Чверті випічки:

Випікайте 35–40 хвилин, перевертаючи на середині випікання, доки шматочки не стануть золотисто-коричневими та хрусткими по краях. Час випікання може змінюватися залежно від товщини шматочків.

Прикрасити та подавати:

Вийміть картопляні дольки з духовки та посипте свіжо нарізаною петрушкою. Подавайте гарячими з вашим улюбленим соусом, таким як ранч, кетчуп або часниковий айолі.

Насолоджуйтесь!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *