Інгредієнти:
4 великі картоплини сорту «русятка», помиті та розрізані на четвертинки
3 столові ложки оливкової олії
3 зубчики часнику, дрібно нарізані
1 чайна ложка часникового порошку
1 чайна ложка паприки
1 чайна ложка італійської приправи (за бажанням)
½ чайної ложки солі
¼ чайної ложки чорного перцю
½ склянки тертого сиру пармезан
Свіжа петрушка, подрібнена (для прикраси)
Інструкції:
Розігрійте духовку:
Розігрійте духовку до 200°C (400°F). Застеліть деко пергаментним папером або злегка змастіть його спреєм для випічки.
Підготуйте картопляні дольки:
Розріжте кожну картоплину на 6-8 шматочків, залежно від розміру. Намагайтеся, щоб шматочки були однакового розміру, щоб вони рівномірно пропеклися.
Приправте картоплю:
У великій мисці змішайте оливкову олію, подрібнений часник, часниковий порошок, паприку, італійську приправу, сіль і перець. Додайте картопляні дольки та перемішайте до рівномірного покриття.
Додати пармезан:
Посипте приправлену картоплю тертим пармезаном і знову перемішайте, щоб рівномірно покрити картоплю.
Викладіть на деко:
Розкладіть картопляні дольки в один шар на підготовленому деку, переконавшись, що вони не перекриваються для максимальної хрусткості.
Чверті випічки:
Випікайте 35–40 хвилин, перевертаючи на середині випікання, доки шматочки не стануть золотисто-коричневими та хрусткими по краях. Час випікання може змінюватися залежно від товщини шматочків.
Прикрасити та подавати:
Вийміть картопляні дольки з духовки та посипте свіжо нарізаною петрушкою. Подавайте гарячими з вашим улюбленим соусом, таким як ранч, кетчуп або часниковий айолі.
Насолоджуйтесь!