Легендарний крем, який обожнює весь світ — Друг-кондитер розказав найправильніший рецепт

Сьогодні ділюсь рецептом популярного лимонного крему!

Тістечка і тортики з ним – найпопулярніші!

Це точно найсмачніший лимонний курд, як в найкращих кондитерських!

Інгредієнти:

  • Цукор 70 г
  • Жовтки 4 шт.
  • Кукурудзяний крохмаль 10 г
  • Вершкове масло 60 г
  • Цедра лимонів
  • Лимонний сік 125 г
  • Жовтий харчовий барвник – 1 крапля (за бажанням)

Приготування:

Беру каструлю з товстим дном. Всипаю цукор, додаю жовтки, крохмаль і вершкове масло. Додаю цедру та сік лимона. Ставлю на середній вогонь і при постійному помішуванні доводжу до кипіння масу.

Вирішила ще додати жовтого харчового барвника, щоб зробити колір крему яскравішим. Однієї краплі достатньо, але не обов’язково, за бажанням. Коли крем закипів, зменшую температуру та варю, постійно помішуючи, до густоти маси.

Каструлю знімаю з вогню, протираю масу через сито. Так позбуваюсь шматочків цедри.

Коли планую використовувати крем для десерту найближчим часом, накриваю його харчовою плівкою в контакт і ставлю холодильник до повного остигання.

Коли планую використовувати крем пізніше, кладу його в скляну банку, а після повного остигання накриваю кришкою і ставлю у холодильник на зберігання.

Після остигання крем стає щільної текстури і не розтікається. Має яскравий і насичений смак лимона!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *