Приготую неймовірні булочки!
За цим рецептом вони шалено смачні, ніжні, м’які, повітряні!
Вони нескладні, під силу навіть новачку!
Інгредієнти:
Тісто:
- борошно – 500 – 600 г
- сіль – 1/2 ч. л.
- цукор – 100 г
- ванільний цукор – 10 г
- сухі дріжджі – 10 г
- тепле молоко – 300 мл.
- вершкове масло розтоплене – 50 г
- яєчні білки – 2 шт.
Заварний крем:
- яєчні жовтки – 2 шт.
- цукор – 120 г
- ванільний цукор – 10 г
- кукурудзяний крохмаль – 30 г
- молоко – 320 мл.
- 1 жовток + 2 ст. л. молока для змащування
Приготування:
Тісто:
Просіюю у миску борошно, додаю сіль, цукор, ванільний цукор, дріжджі, перемішую. Вливаю тепле молоко, розтоплене масло, білки і замішую тісто руками. Кладу тісто в миску, змащену олією, накриваю харчовою плівкою і ставлю в тепле місце на 1 годину, має збільшитись у 2-3 рази.
Заварний крем:
У каструлю розбиваю тільки жовтки, змішую з цукром, ванільним цукром, крохмалем та молоком. Варю на невеликому вогні до загустіння маси, постійно помішуючи. Перекладаю у миску, накриваю харчовою плівкою в контакт і охолоджую до кімнатної температури.
Перекладаю тісто на стіл, посипаний борошном, розкачую пласт. Викладаю крем, розрівнюю по усіх поверху, не доходячи до одного краю на декілька міліметрів. Акуратно згортаю в рулет.

Розрізаю рулет на порційні шматки. Деко від духовки застеляю пергаментом, викладаю булочки, накриваю рушником, залишаю в теплому місці на 15 хвилин., щоб трішки підросли. Змащую збитим жовтком з молоком. Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 30-35 хвилин.

Прикрашаю цукровою пудрою, смачного!
