Днями побував на продуктовій базі. Там я побачив добре очищений волоський горіх.
Мені завжди було цікаво, як виходить чистити цей горіх так, щоб він не кришився і залишався цілим.

І на цій базі я дізнався про те, що хотів. Мені показали, як можна отримати цілий горіх у домашніх
умовах. А тепер я хочу поділитись цим знанням з вами.
Насамперед потрібно взяти якусь ємність і скласти в неї горіхи.

Після цього залити водою.

Закрити кришкою, щоб горіхи повністю занурилися у воду. Залишити їх так на 60 хвилин.

Після цього потрібна буде пляшка від шампанського або інша міцна пляшка з товстим горлом.
Далі необхідно покласти горіх на пляшку таким чином, як показано на фотографії нижче, тобто
вертикально.

Горіх потрібно притримувати однією рукою, а в другу взяти молоток і обережно бити ним горіх, розбиваючи верхню шкаралупу.

Шкаралупа розколюється.

Після цього приберіть акуратно шкаралупу. Оскільки горіх трохи вологий, він не кришиться, а залишається цілим.

Тепер потрібно дістати перегородки з горіха.

Горіх після такої розколки залишається цілим, вродливим і не роздробленим.