Мої улюблені та дуже смачні вертути з яблуками на сковорідці!
Маю простий і швидкий рецепт, хочу поділитись зі всіма!
Дуже смачно і соковито!
Інгредієнти:
Тісто:
- 135 мл. води
- 125 мл. олії
- 0,5 ч. л. солі
- 380 г борошна
- олія (для змащування)
Начинка:
- яблук 2-2,5 кг.
- ваніль, кориця по дрібці
- по 2 ст. л. цукру для посипки
- олія (для обсмажування)
Приготування:
Тісто:
У мисці змішую воду з олією, всипаю сіль та борошно і замішую руками однорідне тісто. Воно має бути не дуже м’яким, але еластичне. Кладу у пакет відпочивати на 30 хвилин прямо на столі.
Потім розкачую ковбаску і ділю на 4 частини, формую кульки, кладу у пакет. Розкачую кожну кульку по черзі у тонкий пласт, приблизно 1 міліметр, змащую олією. Так само розкачую другий пласт, кладу на перший і також змащую олією. У мене вийде два вертути з 4 шматочків тіста.

Начинка:
Очищаю яблука, нарізаю тоненькими пластинками. Викладаю зверху на тісто. Посипаю ваніллю і корицею. Закручую пласт у рулет, трішки скручую його.

Тепер закручую рулет у спіраль. Олію розігріваю на сковорідці та обжарюю під кришкою на найменшому вогні по 10 хвилин з кожної сторони.

Подаю до чаю, смачного! Можна прикрасити цукровою пудрою за бажанням.
