Боже як смачно! Навчили в дорогому ресторані — здивувала всіх Домашніх

Мене навчили це готувати в дорогому ресторані,

здивувала усіх моїх гостей!

Жодного свята без них, бо такі смачнющі,

що пальчики облизуємо!

Інгредієнти:

  • рис 100 г
  • картопля 250 г
  • цибуля 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • олія 50 мл
  • сіль, чорний перець мелений за смаком
  • зелень

Кляр:

  • яйце 1 шт.
  • сіль 0,5 ч. л.
  • кефір 150 мл
  • сода 0,5 ч. л.
  • борошно 150 г

Приготування:

Рис відварюю до готовності. Картоплю очищаю і нарізаю шматочками, відварюю у підсоленій воді до готовності, перетворюю на пюре.  Окремо на сковорідці розігріваю олію та обсмажую до прозорості дрібно порізану цибулю. Додаю моркву терту на терці, обсмажую все декілька хвилин. Додаю цю засмажку до картоплі і всипаю відварений рис. Всипаю сіль та перець за смаком, подрібнену зелень, перемішую.

Формую руками кульки і злегка їх зверху притискаю руками.

Кляр:

Змішую у мисці яйце, сіль, кефір, соду та борошно до однорідності. Кожну котлетку занурити у кляр.

На сковорідці розігріваю олію та обсмажую на середньому вогні з обох боків до золотистості. Смачного!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *