Сьогодні у мене традиційна страва французької кухні.
Запечена картопля в вершках з сиром та спеціями.
Апетитна страва з ніжним смаком!
Інгредієнти:
- картопля 1,5 кг
- вершкове масло 30 г (для обсмажування)
- цибуля 180 г
- часник 3 зуб.
- борошно 2 ст. л.
- курячий бульйон 500 мл
- сіль 1/2 ч. л.
- чорний мелений перець 1/2 ч. л.
- вершки 20% 180 мл
- гірчиця діжонська 2 ч. л.
- твердий сир 250 г
- вершкове масло 10 г (для змащування форми)
- зелена цибуля (для прикраси)
Приготування:
Картоплю очищаю і нарізаю шматочками, відварюю у підсоленій воді 5 хвилин.
На сковорідці розтоплюю масло та обсмажую до прозорості дрібно порізану цибулю. Додаю дрібно порізаний часник, смажу 3 хвилини на маленькому вогні. Тоді всипаю борошно, перемішую, смажу 1 хвилину. Вливаю курячий бульйон, всипаю сіль, чорний перець, вливаю вершки Перемішую, варю 5 хвилин на слабкому вогні до загустіння. Тоді додаю гірчицю, перемішую.

З картоплі зливаю воду, додаю соус з сковорідки, перемішую. І натираю на терці сюди половину твердого сиру, змішую.

Форму для запікання змащую маслом, викладаю усю масу. Відправляю у духовку при температурі 180 градусів на 35 хвилин. Виймаю з духовки, посипаю другою половиною тертого сиру, і ще в духовку на 5 хвилин. Прикрашаю зеленою цибулькою, смачного!
