Найсмачніша Французька страва, яку готую по 3 рази на тиждень — Так просто і так смачно!

Сьогодні у мене традиційна страва французької кухні.

Запечена картопля в вершках з сиром та спеціями.

Апетитна страва з ніжним смаком!

Інгредієнти:

  • картопля 1,5 кг
  • вершкове масло 30 г (для обсмажування)
  • цибуля 180 г
  • часник 3 зуб.
  • борошно 2 ст. л.
  • курячий бульйон 500 мл
  • сіль 1/2 ч. л.
  • чорний мелений перець 1/2 ч. л.
  • вершки 20% 180 мл
  • гірчиця діжонська 2 ч. л.
  • твердий сир 250  г
  • вершкове масло 10 г (для змащування форми)
  • зелена цибуля (для прикраси)

Приготування:

Картоплю очищаю і нарізаю шматочками, відварюю у підсоленій воді 5 хвилин.

На сковорідці розтоплюю масло та обсмажую до прозорості дрібно порізану цибулю. Додаю дрібно порізаний часник, смажу 3 хвилини на маленькому вогні. Тоді всипаю борошно, перемішую, смажу 1 хвилину. Вливаю курячий бульйон, всипаю сіль, чорний перець, вливаю вершки Перемішую, варю 5 хвилин на слабкому вогні до загустіння. Тоді додаю гірчицю, перемішую.

З картоплі зливаю воду, додаю соус з сковорідки, перемішую. І натираю на терці сюди половину твердого сиру, змішую.

Форму для запікання змащую маслом, викладаю усю масу. Відправляю у духовку при температурі 180 градусів на 35 хвилин. Виймаю з духовки, посипаю другою половиною тертого сиру, і ще в духовку на 5 хвилин. Прикрашаю зеленою цибулькою, смачного!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *