Обожнюю готувати цей смачний бісквітний яблучний рулет!
Це дешево, смачно і швидко, переконайтесь самі!
Всі його люблять!
Інгредієнти:
- Яблука – 6 шт.
- Лимонний сік + кориця
- Яйця – 5 шт.
- Ванільна цукор – 1 п.
- Щіпка солі
- Цукор – 125 г
- Борошно – 125 г
- Розпушувач – 1 ч. л.
Приготування:
Беру яблука – зовсім не обов’язково одного сорту. Яблука ретельно чищу від шкірки та натираю на великій тертці. Щоб начинка не потемніла й мала приємний аромат, додаю кілька крапель лимонного соку та щіпку кориці. Добре перемішую – і начинка готова. Стандартне деко застеляю пергаментом, викладаю яблучну масу й рівненько розподіляю прямокутним пластом. Відставляю на хвильку вбік.
У глибоку миску розбиваю яйця. Додаю пакетик ванільного цукру та щіпку солі. Починаю збивати міксером на низьких обертах, поступово збільшую швидкість. Цукор всипаю в 2–3 прийоми, не весь одразу. Збиваю, поки маса не стане пишною, світлою та не збільшиться в об’ємі. Потім додаю просіяного борошна й розпушувач. На маленькій швидкості міксера акуратно перемішую, щоб не було грудочок – довго вже не збиваю.
Готове тісто обережно виливаю поверх яблук, рівномірно розподіляю лопаткою. Слідкую, щоб і в центрі, і з країв шар був однаковий – так рулет пропечеться рівномірно.

Ставлю в духовку, розігріту до 180 °C, на 25–30 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку: у мене рулет готовий за 25 хвилин – рум’яний, пружний, аромат на всю кухню.
Гарячий корж обережно перекладаю на другий аркуш пергаменту яблучною начинкою догори та швидко скручую в щільний рулет. Даю рулету повністю охолонути.

Після охолодження посипаю зверху цукровою пудрою. Подивіться на розріз – пишний, м’який бісквіт і соковита яблучна начинка, легка кислинка яблук чудово поєднується з солодким тістом. Готується дуже просто, усі продукти – звичайні та доступні. Я б навіть сказала – бюджетний десерт, а виглядає та смакує на всі сто!
