Печиво «Наполеон» — готую через день. Дуже його люблю. Ідеально до чаю!

Готую за улюбленим рецептом дуже м’яке печиво

з горіховою начинкою та хрусткою скоринкою.

Це легкий рецепт для своїх рідних,

які вже на порозі!

Інгредієнти:

Тісто:

  • борошно 500 г
  • масло вершкове охолоджене 250 г
  • вершки жирні чи молоко 200 мл
  • жовток 1 шт.
  • розпушувач 0.5 ч. л.

Начинка:

  • горіхи волоські подрібнені 150 г (може бути мак перетертий з цукром, сухофрукти, подрібнені та змішані з медом)
  • цукор 3 ст. л.
  • цукрова пудра + ванілін (для подачі)

Приготування:

Тісто:

Просіюю у миску борошно і перетираю руками в крихту зі шматочками охолодженого масла. Вливаю вершки або молоко, додаю жовток, всипаю розпушувач. Вимішую тісто. Ділимо на 6 частин, кожну скочую в колобок та накриваю харчовою плівкою. Відправляю у холодильник на 30 хвилин.

Начинка:

У мисочку горіхи подрібнюю та змішую з цукром. Розкочую тісто в тонкий коржик і ріжу на трикутники. На край викладаю начинку і скручую у рогалики.

Деко від духовки застилаю пергаментом і викладаю печиво. Випікаю у розігрітій духовці при 180 градусах 30-35 хвилин. Беру пакет, висипаю цукрову пудру і ванілін, кладу туди рогалики і струшую. Таке м’яке печиво вам точно сподобається до чаю!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *