Коли у мене вдома є яблука, я завжди печу цей неймовірно смачний і дуже легкий яблучний пиріг,
мої діти і мій чоловік дуже часто просять мене приготувати їм цей пиріг!
Інгредієнти:
- 4 яблука + сік 0,5 лимона
- 3 яйця
- 120 г цукру
- 8 г ванільного цукру
- 80 мл олії
- 100 мл молока
- цедра 1 лимона
- 200 г борошна
- 11 г розпушувача
- трохи вершкового масла для форми
- 1 ст. л. ванільного цукру на дно форми
- цукрова пудра для подачі
Приготування:
Яблука очищаю, нарізаю дуже тоненькими пластинками, змішую з лимонним соком, залишаю на столі.
Збиваю в окремій мисці яйця міксером з цукром та ванільним цукром до світлої маси. Вливаю олію, молоко, перемішую. Просіюю борошно і розпушувач, замішую міксером до однорідності. Тепер змішую яблука з тістом.

Форму для випікання 24 на 32 см. змащую маслом, посипаю ванільним цукром і викладаю усю масу. Випікаю при 170°С близько 35 хвилин.

Прикрашаю цукровою пудрою, смачного!
