Люблю це приготування, значно краще за смаження в олії!
Тісто за моїм рецептом на пироги дуже смачне
пухке та ніжне а ще цей рецепт без яєць.
Інгредієнти:
Тісто:
- дріжджі живі – 8 г (сухі 4 г)
- молоко – 140 мл
- вода – 140 мл
- цукор – 1 ч. л.
- борошно – 400 г
- олія – 1 ст. л.
- сіль – 8 г
- вершкове масло для змащення
Начинка:
- картопля – 600 г
- сіль, перець
- молоко гаряче – 100 мл
- сир твердий – 200 г
- зелена цибуля
Приготування:
Тісто:
Кладу у миску дріжджі, вливаю молоко, воду, сиплю цукор та борошно, перемішую. Вливаю олію та замішую руками 3-4 хвилинки. Додаю солі, присипаю стіл борошном, вимішую тісто. Накриваю тісто харчовою плівкою та залишаю при кімнатній температурі на 50 хвилин.
Начинка:
Очищену картоплю відварюю у соленій воді. Перекладаю у миску та перетворюю на пюре. Доливаю гаряче молоко та перемішую. Натираю на терці твердий сир та нарізаю зелену цибулю, перемішую.
На столі тісто ділю на 2 однакові частини, розкачую коржики, викладаю начинку та защіпаю тісто.

Тепер акуратно зверху розкачую коржики. Роблю пальцем посередині отвір для того, щоб виходило зайве повітря. Викладаю на деко застелене пергаментом. Відправляю у розігріту духовку до 220 градусів на 15 хвилин.

Готові ще гарячі коржики одразу змащую вершковим маслом. Розрізаю трикутниками і несу до столу!
