Припиніть смажити пиріжки в Олії! Є значно кращий спосіб — Тісто смачне, пухке, ніжне і без яєць

Люблю це приготування, значно краще за смаження в олії! 

Тісто за моїм рецептом на пироги дуже смачне

пухке та ніжне а ще цей рецепт без яєць.

Інгредієнти:

Тісто:

  • дріжджі живі – 8 г (сухі 4 г)
  • молоко – 140 мл
  • вода – 140 мл
  • цукор – 1 ч. л.
  • борошно – 400 г
  • олія – 1 ст. л.
  • сіль – 8 г
  • вершкове масло для змащення

Начинка:

  • картопля – 600 г
  • сіль, перець
  • молоко гаряче – 100 мл
  • сир твердий – 200 г
  • зелена цибуля

Приготування:

Тісто:

Кладу у миску дріжджі, вливаю молоко, воду, сиплю цукор та борошно, перемішую. Вливаю олію та замішую руками 3-4 хвилинки. Додаю солі, присипаю стіл борошном, вимішую тісто. Накриваю тісто харчовою плівкою та залишаю при кімнатній температурі на 50 хвилин.

Начинка:

Очищену картоплю відварюю у соленій воді. Перекладаю у миску та перетворюю на пюре. Доливаю гаряче молоко та перемішую. Натираю на терці твердий сир та нарізаю зелену цибулю, перемішую.

На столі тісто ділю на 2 однакові частини, розкачую коржики, викладаю начинку та защіпаю тісто.

Тепер акуратно зверху розкачую коржики. Роблю пальцем посередині отвір для того, щоб виходило зайве повітря. Викладаю на деко застелене пергаментом. Відправляю у розігріту духовку до 220 градусів на 15 хвилин.

Готові ще гарячі коржики одразу змащую вершковим маслом. Розрізаю трикутниками і несу до столу!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *