Це мій найулюбленіший крем, він особливо добрий.
Використовую його для прикрашання тортів, тістечок і для еклерів, та для усього!
Ідеально тримає форму.
Інгредієнти:
- Яєчні жовтки – 2 шт.
- Вода – 40 мл
- Ванільний цукор – 8 г
- Згущене молоко – 240 мл
- Вершкове масло не нижче 82% – 400 г
- Какао – 25-30 г
- Коньяк – 1 ч. л.
Приготування:
Кладу яєчні жовтки в каструлю, вливаю воду, додаю ванільний цукор і перемішую вінчиком до однорідності. Додаю згущене молоко. Ставлю на слабкий вогонь і постійно помішуючи, доводжу до кипіння, але не кип’ячу. Помішувати потрібно обов’язково, інакше підгорить. Забираю з вогню каструлю, накриваю харчовою плівкою, залишаю до повного остигання.

Тепер беру чашу міксера, кладу туди трохи розм’якшене масло і збиваю до освітлення і пишноти. Викладаю охолоджену заварну масу, додаю какао і коньяк, збиваю до однорідного, гладкого стану.

Коли готую крем для дітей, то коньяк заміняю ароматизатором або взагалі не додаю, так теж дуже смачно! Все, крем готовий для використання, смачних вам тортиків!
