Готую найкращу картоплю в духовці з грибами та беконом.
Виходить картопля м’якою, прямо тане в роті! Всі просять у мене добавки!
Інгредієнти:
- Картопля – 1.2 кг
- Цибуля – 2 шт.
- Печериці – 250 г
- Сирий порціонний бекон – 500 г
- Твердий сир
Маринад:
- Приправа для картоплі – 1 ч. л.
- Солодка паприка – 1 ч. л.
- Куркума – 0.5 ч. л.
- Сушений часник – 1 ч. л.
- Прованські трави – 1 ч. л.
- Сіль, перець за смаком
- Олія – 50 мл.
Приготування:
Картоплю очищену від шкірки нарізаю шматочками, цибулю півкільцями, печериці пластинками. Кладу все разом у форму для запікання.
Маринад:
У мисочку окрему сиплю приправу для картоплі, паприку, куркуму, сушений часник, прованські трави, сіль, перець. Вливаю олію та перемішую. Заливаю маринадом і все перемішую руками. Залишаю на 10 хвилин.

Бекон з усіх сторін на столі посипаю сіллю і перцем. Нарізаю меншими шматочками. Скручую у трубочку, викладаю у форму, накриваю фольгою. Випікаю у розігрітій духовці 30 хвилин. Потім забираю фольгу і випікаю ще 20 хвилин.

Потім страву ще посипаю тертим сиром і повертаю в духовку на 6-7 хвилин. Смачного!
