Маю для вас сьогодні дуже смачний і красивий тортик до чаю.
Настільки легко готується, що готую його майже кожні вихідні!
Інгредієнти:
Коржі:
- Цукор 200 г
- Яйце 1 шт.
- Йогурт або кефір 220 мл.
- Борошно 170 г
- Какао 1 ст. л.
- Розпушувач 1 ч. л.
Крем:
- Вершкове масло м’яке 200 г
- Цукор 100 г
- Сметана 250 г
- Чорний шоколад 50 г – для прикраси
Приготування:
Коржі:
Змішую цукор та яйце, додаю йогурт чи кефір, перемішую. Всипаю просіяне борошно, какао і розпушувач. Замішую однорідне тісто. Форму діаметром 20 см змащую вершковим м’яким маслом та застеляю пергаментом. Виливаю тісто у форму. Випікаю за 190 градусів 25 хвилин.
Бісквіт охолоджую, виймаю із форми, ділю його на 3 частини.

Крем:
Змішую м’яке масло з цукром, збиваю міксером до розчинення цукру. Додаю сметану і продовжую збивати до стійких піків.
Змащую кожен корж кремом, формуючи тортик. Верхівку і боки торта теж змащую кремом.

Прикрашаю тортик зверху натертим шоколадом. Ставлю в холодильник на 2-3 години. Смачного!
