З таким пирогом і торта не треба! Вологий, в міру солодкий, з приємною кислинкою! Ну що може бути краще?

Тепер не хочу готувати тортики, коли маю такий чудовий рецепт смачного пирога

який з легкістю може замінити торт!

Дівчатка, він дуже смачний!

Інгредієнти:

Тісто:

  • яйця 2 шт.
  • цукор 150 г
  • молоко 150 мл (кімнатної температури)
  • олія 60 мл
  • борошно 200 г
  • розпушувач 2 ч л.

Додатково:

  • борошно 1 ст. л. (для світлого тіста)
  • какао 1 ст. л. (для шоколадного тіста)
  • консервована вишня

Глазур шоколадна:

  • шоколад 200 г
  • олія 50 мл

Приготування:

Тісто:

У мисці збиваю міксером яйця з цукром в світлу масу. Додаю молоко, перемішую міксером. Також доливаю олію. Всипаю просіяне борошно та розпушувач. Все перемішую міксером. Ділю тісто на 2 рівні частини, до однієї додаю борошно, до другої – какао. Добре перемішую.

Беру квадратну форму для випікання 15 на 15 см. змащую вершковим маслом, виливаю спочатку усе світле тісто.

Зверху на світле тісто одразу вливаю шоколадне. Викладаю консервовану вишню. Відправляю у розігріту духовку до 170 градусів на 25 хвилин.

Глазур шоколадна:

У мисочку кладу шматочки шоколаду, вливаю олію та розтоплюю в мікрохвильовій печі або на паровій бані. Готовий і охолоджений пиріг поливаю глазур’ю. Коли шоколад застигне, нарізаю шматочками і подаю з чаєм!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *