Тепер не хочу готувати тортики, коли маю такий чудовий рецепт смачного пирога
який з легкістю може замінити торт!
Дівчатка, він дуже смачний!
Інгредієнти:
Тісто:
- яйця 2 шт.
- цукор 150 г
- молоко 150 мл (кімнатної температури)
- олія 60 мл
- борошно 200 г
- розпушувач 2 ч л.
Додатково:
- борошно 1 ст. л. (для світлого тіста)
- какао 1 ст. л. (для шоколадного тіста)
- консервована вишня
Глазур шоколадна:
- шоколад 200 г
- олія 50 мл
Приготування:
Тісто:
У мисці збиваю міксером яйця з цукром в світлу масу. Додаю молоко, перемішую міксером. Також доливаю олію. Всипаю просіяне борошно та розпушувач. Все перемішую міксером. Ділю тісто на 2 рівні частини, до однієї додаю борошно, до другої – какао. Добре перемішую.
Беру квадратну форму для випікання 15 на 15 см. змащую вершковим маслом, виливаю спочатку усе світле тісто.

Зверху на світле тісто одразу вливаю шоколадне. Викладаю консервовану вишню. Відправляю у розігріту духовку до 170 градусів на 25 хвилин.

Глазур шоколадна:
У мисочку кладу шматочки шоколаду, вливаю олію та розтоплюю в мікрохвильовій печі або на паровій бані. Готовий і охолоджений пиріг поливаю глазур’ю. Коли шоколад застигне, нарізаю шматочками і подаю з чаєм!
