Найкращий яблучний пиріг, який я готувала!
Ділюсь улюбленим рецептом, який у мене просять усі родичі а радо
поділюсь і з вами!
Інгредієнти:
Тісто:
- 3 яйця
- ванілін дрібка
- 200 г цукру
- 2 ст. л. сметани
- 200 г м’якого вершкового масла або маргарину
- 550 г борошна
- 10 г розпушувача
Яблучна начинка:
- 6 яблук
- 100 г цукру
- 1 ч. л. кориці
- 50 г волоських горіхів
Шоколадна глазур:
- 3 ст. л. какао
- 3 ст. л. цукру
- 5 ст. л. води або молока
- 10 г вершкового масла
Приготування:
Тісто:
Збиваю яйця міксером з дрібкою ваніліну та цукром до світлої маси. Додаю сметану, розм’якшене масло, замішую міксером. Просіюю борошно і розпушувач, замішую міксером до однорідності. Тоді замішую руками еластичне тісто. Завертаю у харчову плівку і в холодильник на 30 хвилин.
Потім тісто перекладаю на стіл, ділю на 3 рівні частини, розкатую прямокутні пласти до розміру форми (35 на 25 см). Викладаю перший пласт у форму застелену пергаментом.

Яблучна начинка:
Очищаю від шкірки яблука, натираю на терці. Горіхи підсушую на сухій сковорідці, дрібно нарізаю, кладу до яблук. Додаю цукор та корицю, перемішую. Ділю начинку на 2 частини. Зверху на тісто викладаю першу частину начинки. Роблю з другим шаром те саме, тісто і начинка. На останній шар кладу третій пласт тіста. Роблю проколи по цілій поверхні дерев’яною паличкою.
Відправляю у духовку при температурі 180 градусів на 40 хвилин.

Шоколадна глазур:
Беру каструлю з товстим дном. Всипаю какао, цукор, молоко, гарно перемішую. Розтоплюю на вогні, в кінці додаю масло та перемішую до однорідності. Поливаю пиріг шоколадною глазур’ю, смачного!
