Шарлотка відпочиває! Я і не знала, що бувають такі смачні пироги — Найшла рецепт в старій газеті!

Найкращий яблучний пиріг, який я готувала!

Ділюсь улюбленим рецептом, який у мене просять усі родичі а радо

поділюсь і з вами!

Інгредієнти:

Тісто:

  • 3 яйця
  • ванілін дрібка
  • 200 г цукру
  • 2 ст. л. сметани
  • 200 г м’якого вершкового масла або маргарину
  • 550 г борошна
  • 10 г розпушувача

Яблучна начинка:

  • 6 яблук
  • 100 г цукру
  • 1 ч. л. кориці
  • 50 г волоських горіхів

Шоколадна глазур:

  • 3 ст. л. какао
  • 3 ст. л. цукру
  • 5 ст. л. води або молока
  • 10 г вершкового масла

Приготування:

Тісто:

Збиваю яйця міксером з дрібкою ваніліну та цукром до світлої маси. Додаю сметану, розм’якшене масло, замішую міксером. Просіюю борошно і розпушувач, замішую міксером до однорідності. Тоді замішую руками еластичне тісто. Завертаю у харчову плівку і в холодильник на 30 хвилин.

Потім тісто перекладаю на стіл, ділю на 3 рівні частини, розкатую прямокутні пласти до розміру форми (35 на 25 см). Викладаю перший пласт у форму застелену пергаментом.

Яблучна начинка:

Очищаю від шкірки яблука, натираю на терці. Горіхи підсушую на сухій сковорідці, дрібно нарізаю, кладу до яблук. Додаю цукор та корицю, перемішую. Ділю начинку на 2 частини. Зверху на тісто викладаю першу частину начинки. Роблю з другим шаром те саме, тісто і начинка. На останній шар кладу третій пласт тіста. Роблю проколи по цілій поверхні дерев’яною паличкою.

Відправляю у духовку при температурі 180 градусів на 40 хвилин.

Шоколадна глазур:

Беру каструлю з товстим дном. Всипаю какао, цукор, молоко, гарно перемішую. Розтоплюю на вогні, в кінці додаю масло та перемішую до однорідності. Поливаю пиріг шоколадною глазур’ю, смачного!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *