Обожнюю готувати цей неймовірний пиріг
який тане в роті! Це шоколадне золото,
не тільки смачно, а й дуже красиво. Диво, а не випічка!
Підкорює одразу, всі в захваті!
Інгредієнти:
Тісто:
- вершкове масло м’яке – 100 г
- цукор – 100 г
- 2 яйця
- борошно – 250 г
- какао – 30 г
- розпушувач – 1 ч. л.
- сіль дрібка
Сирна начинка:
- сир кисломолочний – 900 г
- цукор – 250 г
- яйця – 4-5 шт.
- молоко – 250 мл
- крохмаль – 80 г
- ванілін дрібка
- печиво – 200 г (у мене шоколадне пісочне)
Приготування:
Тісто:
М’яке масло з цукром кладу у глибоку миску. Збиваю міксером до посвітління. Додаю яйця, збиваю. Всипаю просіяне разом борошно, какао, розпушувач, сіль, замішую міксером, тоді ще руками. Ділю на тісто на 2 частини: більшу та меншу. Меншу частину кладу у пакет і відправляю у морозильну камеру на 1 годину, а більшу частину в холодильник.
Потім більшу частину тіста розкачую у пласт, викладаю у форму для випікання 28 см., висотою 5 см. Формую руками високі бортики до верху форми.

Сирна начинка:
Кладу у миску кисломолочний сир, цукор, яйця, молоко, крохмаль, ванілін. Гарно усе збиваю до однорідності блендером. Додаю печиво подрібнене шматочками, замішую. Викладаю начинку у форму. Тепер меншу частина тіста натираю на терці.

Пиріг випікаю у розігрітій духовці до 175 градусів 45-50 хвилин. Нарізаю до чаю!
