У Куми на 55-річчі спробувала – і закохалась! «Ідеальний» смак, «Шикарний» розріз

Обожнюю готувати цей неймовірний пиріг

який тане в роті! Це шоколадне золото,

не тільки смачно, а й дуже красиво. Диво, а не випічка!

Підкорює одразу, всі в захваті!

Інгредієнти:

Тісто:

  • вершкове масло м’яке – 100 г
  • цукор – 100 г
  • 2 яйця
  • борошно – 250 г
  • какао – 30 г
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • сіль дрібка

Сирна начинка:

  • сир кисломолочний – 900 г
  • цукор – 250 г
  • яйця – 4-5 шт.
  • молоко – 250 мл
  • крохмаль – 80 г
  • ванілін дрібка
  • печиво – 200 г (у мене шоколадне пісочне)

Приготування:

Тісто:

М’яке масло з цукром кладу у глибоку миску. Збиваю міксером до посвітління. Додаю яйця, збиваю. Всипаю просіяне разом борошно, какао, розпушувач, сіль, замішую міксером, тоді ще руками. Ділю на тісто на 2 частини: більшу та меншу. Меншу частину кладу у пакет і відправляю у морозильну камеру на 1 годину, а більшу частину в холодильник.

Потім більшу частину тіста розкачую у пласт, викладаю у форму для випікання 28 см., висотою 5 см. Формую руками високі бортики до верху форми.

Сирна начинка:

Кладу у миску кисломолочний сир, цукор, яйця, молоко, крохмаль, ванілін. Гарно усе збиваю до однорідності блендером. Додаю печиво подрібнене шматочками, замішую. Викладаю начинку у форму. Тепер меншу частина тіста натираю на терці.

Пиріг випікаю у розігрітій духовці до 175 градусів 45-50 хвилин. Нарізаю до чаю!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *