Нарізаю яблука, змішую з сиром і запікаю!
Найсмачніший сніданок для всієї родини!
Пиріжки з яблуками – чудовий рецепт!
Інгредієнти:
Тісто:
- Сир кисломолочний 200 г
- Яйце 1 шт.
- Дрібка сіль
- Цукор 2 ст. л.
- Ванільний цукор 10 г
- Олія 50 мл
- Борошно 200 г
- Розпушувач 1 ч. л.
Начинка:
- Яблуко 500 г
- Вершкове масло 1 ст. л.
- Цукор 2 ст. л.
- Кориця до смаку
- Кукурудзяний крохмаль 1 ст. л.
Додатково:
- Молоко для змащування
- Вершкове масло 20 г
- Цукор 2 ст. л.
- Кориця до смаку
Приготування:
Тісто:
До сиру додаю яйце, сіль, цукор, ванільний цукор, олію. Перетираю лопаткою до однорідності. Всипаю просіяне борошно та розпушувач, замішую тісто руками. Ділю одразу тісто на 10 шматочків, формую кульки, накриваю харчовою плівкою на 10 хвилин відпочити.

Начинка:
Яблука очищаю від шкірки, нарізаю дрібними кубиками. На сковорідці розтоплюю вершкове масло, всипаю яблука, цукор та корицю, перемішую. Тоді всипаю крохмаль, перемішую і обсмажую декілька хвилин до густоти. Охолоджую яблука у мисці.
З кульок тіста розкачую коржики і викладаю начинку. Формую булочки, щільно защіпаючи тісто.

Викладаю булочки на форму для випікання застелену пергаментом. Змащую тільки молоком. Випікаю у розігрітій духовці до 170 градусів приблизно 15-20 хвилин.
Гарячі булочки одразу змащую маслом. Змішую у мисці цукор і корицю, обвалюю булочки з усіх сторін. Смачного!
