Сусідка дала мені рецепт, який вже перевірений роками!
Перевірила і я дома, вийшло з дуже смачно!
Тепер закохана у них, готую щодня!
Інгредієнти:
Опара:
- 150 г теплої води
- 1 ст. л. цукру
- 10 г сухих дріжджів
- 4 ст. л. борошна
Тісто:
- опара
- 1 яйце
- 2-3 ст. л. мацуну (можна і сметани, якщо у вас кефір – 1 ст. л.)
- 200 мл теплого молока
- 670 г борошна
- 1,5 ч. л. солі
- 2 ст. л. олії (ще кілька ст. л. для вимішування)
Начинка:
- 1 кг картоплі
- вершкове масло за смаком
- 1,5-2 цибулі
- сушений чабер, сіль за смаком
- 0,5 ч. л. чорного перцю
- 1 ч. л. червоного перцю (у мене суміш гострого і паприки)
- 200 мл гарячого молока
- олія за смаком (для смаження) + олія за смаком (у пюре)
Приготування:
Опара:
У мисці теплу воду з цукром та дріжджами, змішую ложкою. Всипаю борошно, перемішую, накриваю плівкою та залишаю на 25-30 хвилин, до появи пінної шапочки.
Тісто:
Опара підійшла, додаю яйце, мацун, перемішую, вливаю молоко. Просіюю борошно, всипаю сіль, замішую тісто руками. В кінці вмішую олію. Кладу тісто у миску, змащену олією і накриваю плівкою на 1 годину.

Начинка:
Очищену картоплю відварюю у підсоленій воді до готовності. Тоді зливаю воду і перетворюю на пюре з м’яким маслом. Тим часом на сковорідці розігріваю олію та обсмажую до золотистості дрібно порізану цибулю. Всипаю сіль, усі перці, сушений чабер. Перекладаю цибулю до картоплі. Замішую, додаючи гаряче молоко. Солю за потреби. Накриваю рушником і залишаю так охолоджуватись.

Викладаю тісто на стіл та ділю на 28 шматочків по 45-47 г, формую кульки, накриваю плівкою на 15 хвилин відпочити. Потім розкачую коржики і викладаю начинку. Формую пиріжки, щільно защіпаючи тісто. Залишаю під рушником на 20 хвилин.

Вливаю велику кількість олії в сковорідку та розігріваю. Обсмажую до золотистості з обох сторін. Викладаю на паперові рушники, щоб позбутись зайвої олії. Несу смакувати до столу!
