Дівчатка, маю для вас новий, смачний і простий у приготуванні десерт.
Це чудовий домашній десерт з апельсинами, печивом та бананами, який я люблю готувати.
Сподобається кожному.
Інгредієнти:
Крихта:
- 150 г печива
- 30 г кокосової стружки
- 1 банан
- 80 г шоколаду білого
Крем:
- сік з 4 апельсинів
- 2 жовтки
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 20 г кукурудзяного крохмалю
- 20 мл лимонного соку
- 50 г згущеного молока
- 100 мл вершків
- кориця або какао (для прикраси)
Приготування:
Крихта:
Печиво ламаю руками і подрібнюю у бленедері у крихту. Змішую з кокосовою стружкою. Банан подрібнюю виделкою в пюре, змішую усе разом. В кінці білий шоколад розтоплюю на водяній бані, змішую з крихтою.

Крем:
Сік з апельсинів відтискаю, вливаю через сито у каструлю з товстим дном, також розбиваю жовтки, перемішую. Додаю ванільний цукор, крохмаль, перемішую. Ставлю на вогонь, постійно помішуючи, до загустіння маси. Перекладаю у миску, накриваю харчовою плівкою в контакт та залишаю охолоджуватись.
Сік з лимону відтискаю, вливаю через сито в окрему миску, додаю згущене молоко, збиваю міксером до однорідності. Додаю вершки, збиваю до пишності. Тепер з’єдную акуратно лопаткою дві маси, охолоджену заварну і збиту з вершками. Перекладаю крем у кондитерський мішок.
Беру форму, у якій буду збираю тортик. Першим шаром викладаю крем, тоді крихту і так чергуючи, складаю усі шари.

Останній шар у мене крем, прикрашаю корицею або какао, смачного!
