Це точно найніжніший Торт! — Тонкі, хрусткі коржі і дуже смачний крем “Пломбір”

Сьогодні готую один із найулюбленіших тортів нашої родини!

Найніжніший крем та хрусткі коржики

що може бути краще!

Інгредієнти:

Коржі:

  • Борошно 400 г
  • Вершкове масло 250 г
  • Сметана 200 г
  • Сіль дрібка
  • Яйця 1 шт.

Крем:

  • Молоко 400 мл.
  • Цукор 200 г
  • Яйця 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний 40 г
  • Вершкове масло м’яке 100 г
  • Вершки 33% 200 мл.

Приготування:

Коржі:

Борошно та вершкове масло перетираю руками, або бленедером в крихту.  В окрему миску до сметани додаю сіль, яйце і добре перемішую. Вливаю сметану в крихту та замішую тісто. Воно виходить липким, але при цьому добре збирається в грудку. Тісто потрібно зібрати швидко та не гріти його руками. Перекладаю тісто на стіл посипаний борошном, замішую руками. Готове тісто кладу в пакет та в холодильник на 1-2 години.

Холодне тісто ділю на 14 частин по 60 г. Роблю це швидко, сильно тісто гріти руками не потрібно. Обов’язково накриваю тісто плівкою, щоб воно не висихало. Забираю тарілку в холодильник. Дістаю по одному шматочку. Перед тим як розкочувати коржі, духовка має бути добре розігріта до 190 градусів. Стіл посипаю борошном, коржі розкачую швиденько і тонко, руками не грію. Перекладаю на деко застелене папером.

Тоді вирізаю коржі діаметром 24 см., наколюю вилкою. Випікаю коржі до рум’яного кольору по 7-8 хвилин. Обрізки я не прибираю, а випікаю разом із коржами, їх перетворю на крихту для прикраси.

Крем:

В каструлю з товстим дном вливаю молоко, розігріваю до гарячого стану. В окремій мисочці змішую цукор, яйце, крохмаль до однорідності. Тепер вливаю гаряче молоко невеликими порціями та перемішую. Переливаю масу назад у каструлю, ставлю на вогонь. При постійному помішуванні заварюю крем до густоти на максимальному вогні. Одразу у гарячий крем додаю м’яке масло, добре все перемішую. Накриваю крем харчовою плівкою в контакт, залишаю до повного охолодження. Після остигання крем прибираю в холодильник. Він повинен добре охолонути.

Збиваю охолоджені вершки міксером буквально кілька хвилин. Заварну охолоджену частину крему теж трохи збиваю в окремій мисці, додаю збиті вершки. Акуратно перемішую лопаткою. Відразу 5-6 ст. л. крему прибираю убік, щоб покрити торт зверху.

Збираю торт. Тарілку змащую трохи кремом і викладаю перший корж, змащую кремом, та чергуючи, збираю увесь тортик.

Прикрашаю торт крихтою з обрізків. Забираю торт на 1 годину в холодильник і подаю до столу. Нам дуже подобається коли коржі ще хрусткі!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *