Квашений виноград — найкраща закуска, яку я їла. Закриваю вже 4 рік підряд

Роблю дуже смачний квашений виноград з гірчицею:

ідеальна закуска на зиму!

 Шукаєте щось нове та незвичайне? Спробуйте мій рецепт!

Смак просто фантастичний!

Інгредієнти:

  • Виноград (можна білий або синій)
  • Листя вишні (близько 20 шт.)
  • Суха гірчиця

Розсіл на 1 літр звичайної, не кип’яченої води:

  • 1 ст. л. солі
  • 2 ст. л. цукру

Приготування:

Спершу розділяю виноград на невеличкі гронки й гарненько мию. Банку просто мию, без стерилізації. Складаю виноград щільно, але не трамбую. Трошки потрясла банку – щоб ягоди сіли, і досипаю ще гронок. Одразу ж між шарами кидаю кілька листків вишні.

Розсіл:

Окремо змішую воду з сіллю та цукром, добре розмішую, щоб усе розчинилося. Заливаю виноград повністю розсолом.

Зверху накриваю ще шаром вишневого листя, а потім марлею. І ось головний секрет – посипаю марлю гірчичним порошком.  Кришку не закручую герметично – просто прикриваю. Ставлю банку в тепле місце на 3–5 днів. Чим тепліше, тим швидше піде процес.

Через кілька днів у банці з’являються бульбашки, розсіл трохи мутніє – це означає, що квашення пішло як слід. Тоді банку переношу в прохолодне місце: хто має погріб – чудово, а я ставлю в холодильник. Там виноград стоїть ще близько двох тижнів.

Дістаю банку – і це краса! Обережно знімаю марлю з гірчицею та листя. Ягоди цілі, пружні, пахнуть свіжістю. Спробувала: спершу відчувається легка солоність, потім одразу ніжна кислинка й делікатна солодкість. Така цікава гармонія, що важко зупинитися! Цей квашений виноград – справжня знахідка. Смак одночасно і свіжий, і незвичний. Сміливо повторюйте, не бійтеся експериментувати.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *