Такі рогалики просто знахідка для великої родини. З одного замісу їх виходить досить багато багато. Вони довго не черствіють і залишаються м’якими!
Інгредієнти:
Для тіста:
- 100 мл теплого молока
- 50 г цукрової пудри (або звичайний цукор)
- 5 г сухих дріжджів (15 г живих)
- 2 яйця
- щіпка солі
- 1 п. ванільного цукру
- 200 г вершкового масла або маргарину
- 500 г борошна
Для начинки:
- 100 г маку
- 80 г цукру
- 50 г горіхів
- 20-30 г вершкового масла (кімнатної температури)
Глазур:
- 1 яйце
- 50 г цукру
- або просто посипати цукровою пудрою
Приготування:
Для тіста:
Змішую молоко з цукром та дріжджами. Додаю яйця, сіль, ванільний цукор, розтоплене масло, перемішую. Просіюю борошно та замішую тісто руками. Накриваю харчовою плівкою та залишаю на 1,5 години.

Для начинки:
Мак заливаю попередньо окропом, накриваю кришкою і залишаю на 50 хвилин. Потім зливаю через сито і просушую на паперових рушниках, пробиваю блендером. Додаю цукор, просушені в духовці подрібнені в крихту горішки. Також м’яке масло і перемішую лопаткою.
Тісто ділю на 2 частини, розкачую у круглі пласти, нарізаю трикутники. Викладаю на край трикутників начинку, закручую рогалики.

Викладаю на форму для випікання застелену пергаментом. Накриваю харчовою плівкою та залишаю на 30 хвилин. Змащую збитим яйцем та посипаю цукром. Випікаю у розігрітій духовці до 200 градусів приблизно 15-17 хвилин.

Смачного!
