Медовик за 12 хвилин? Легко! Хоч кожен день готуй – Геніальний рецепт моєї Бабусі

Мій улюблений Медовик, який роблю за лічені хвилини, такий простий рецепт! А цей ніжний крем, просто тане у роті! Усі в захваті!

Інгредієнти:

Коржі:

  • Мед 4 ст. л.
  • Сода 1 ч. л.
  • Вершкове масло 200 г
  • Яйця 5 шт.
  • Цукор 150 г
  • Борошно 400 г
  • Розпушувач 1 ч. л.

Крем:

  • Яйця 2 шт.
  • Цукор 200 г
  • Борошно 3 ст. л.
  • Молоко 800 мл
  • Ванілін 1 ч. л.
  • Вершкове масло 150 г

Приготування:

Коржі:

Вливаю мед на сковорідку, трішки розігріваю, всипаю соду і перемішую до карамельного кольору. Тоді додаю м’яке масло і перемішую до його розчинення. Збиваю яйця з цукром в окремій мисці збиваю до піни міксером. Поступово вливаючи масу з медом. Всипаю борошно і розпушувач, замішую вінчиком до однорідності.

Ділю тісто на 2 рівні частини. Беру стандартне деко від духовки, викладаю пергамент і виливаю першу частину тіста. Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 10-12 хвилин. Випікаю потім такий самий другий корж. Два коржі охолоджую, ножем вирівнюю краї, розрізаю навпіл, у мене вийшло 4 коржі. Обрізки перетворюю на крихту для прикрашання.

Крем:

Беру каструлю з товстим дном. Вбиваю яйця, змішую з цукром, борошном, молоком і ваніліном. Ставлю на вогонь і постійно помішуючи, доводжу до загустіння. Забираю з вогню і додаю одразу м’яке масло, перемішую. Перекладаю крем у миску і накриваю харчовою плівкою в контакт та залишаю до охолодження.

Потім збираю торт. Змащую кремом усі коржі, боки та верх торта також змащую кремом. Прикрашаю торт крихтою.

Заварюю чай і кличу рідних до столу!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *