Мій улюблений Медовик, який роблю за лічені хвилини, такий простий рецепт! А цей ніжний крем, просто тане у роті! Усі в захваті!
Інгредієнти:
Коржі:
- Мед 4 ст. л.
- Сода 1 ч. л.
- Вершкове масло 200 г
- Яйця 5 шт.
- Цукор 150 г
- Борошно 400 г
- Розпушувач 1 ч. л.
Крем:
- Яйця 2 шт.
- Цукор 200 г
- Борошно 3 ст. л.
- Молоко 800 мл
- Ванілін 1 ч. л.
- Вершкове масло 150 г
Приготування:
Коржі:
Вливаю мед на сковорідку, трішки розігріваю, всипаю соду і перемішую до карамельного кольору. Тоді додаю м’яке масло і перемішую до його розчинення. Збиваю яйця з цукром в окремій мисці збиваю до піни міксером. Поступово вливаючи масу з медом. Всипаю борошно і розпушувач, замішую вінчиком до однорідності.
Ділю тісто на 2 рівні частини. Беру стандартне деко від духовки, викладаю пергамент і виливаю першу частину тіста. Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 10-12 хвилин. Випікаю потім такий самий другий корж. Два коржі охолоджую, ножем вирівнюю краї, розрізаю навпіл, у мене вийшло 4 коржі. Обрізки перетворюю на крихту для прикрашання.

Крем:
Беру каструлю з товстим дном. Вбиваю яйця, змішую з цукром, борошном, молоком і ваніліном. Ставлю на вогонь і постійно помішуючи, доводжу до загустіння. Забираю з вогню і додаю одразу м’яке масло, перемішую. Перекладаю крем у миску і накриваю харчовою плівкою в контакт та залишаю до охолодження.
Потім збираю торт. Змащую кремом усі коржі, боки та верх торта також змащую кремом. Прикрашаю торт крихтою.

Заварюю чай і кличу рідних до столу!
