Пляцок хіт сезону – “Золотава осінь”, тут і медові коржі, і листкові, і багато яблук в 2 різних начинках. Він стане окрасою святкового столу. На останніх фото нарізка пляцків, де “Золотава осінь” виглядає яскраво поміж іншими пляцками!
Пляцок “Золотава осінь”

Форма 20 *30
Медові коржі:
- 270г цукру,
- 125г меду натурального,
- 180г масла 82%,
- 3 яйця,
- 1ст.л (рівна) соди,
- 750-800г борошна.
Листкові коржі :
- 300г борошна,
- 160г масла 82%,
- 4 жовтки,
- 160г сметани,
- 1ст.л оцту.
Яблучна начинка на 1 корж:
- 2 білки,
- 140г цукру,
- 1пач 40г киселю.
Додатково:
- 3-4 великі
Яблучний прошарок:
- 500г яблук очищених і без серцевинок,
- 50г цукру або за смаком,
- 1пач 70г желе, в мене апельсинове.
Крем:
- 700мл молока,
- 150г цукру,
- 2пач по 40г пудингу вершкового,
- 400-500г масла.

Рецепт приготування:
Медові коржі печу 10шт з запасом, 4 залишаю на 2 раз на тортик вихідного дня, лиш крем зроблю). Можна готувати трохи більше половини порції, щоб без залишків…
Мед, масло і цукор постійно помішуємо до закипання. Знімаємо і охолоджуємо 5хв. + яйця, соду і перемішуємо. + борошно і замішуємо тісто. Ділимо на 10 частин. Для пляцка треба 6 коржів. Мені пішло 5, крему мала трохи менше…
Розкачуємо тоненько, переносимо в форму. Залишки відрізаємо ножем. Проколюємо і випікаємо при температурі 180°~5хв.
Холодне масло тремо на терці і перемішуємо в крихту з борошном. + сметану, жовтки, оцет і швидко замішуємо тісто лише зібравши тісто в кулю. Ставимо в холодильник на 2 год.
Тоді ділимо на 4 частини. З 1 працюємо, інші тримаємо в холодильнику.
ріжемо ~0,5см. Білки збиваємо з цукром, додаємо кисіль і перемішуємо.
1 частину листкового тіста розкачуємо дуже тонко, переносимо в форму + невеликі бортики. Викладаємо ,зелену білкову пінку, 2 частину тіста, краї защіпаємо. Зверху вилкою проколюєм
Випікаємо при 200°~25-30хв до рум’яності. Так печемо 2 коржі.
тремо на грубій терці, тушимо з цукром до випарування соку + желе, розмішуємо, охолоджуємо. Потім змащуємо між 2 медовими коржами.
Все крім масла заварюємо, помішуючи вінчиком до загустіння. Охолоджуємо. М’ягке масло збиваємо, по 1ст.л даємо заварний крем.
Всім смачного!
