Готую ці булочки 5 разів на тиждень і хочу щодня! Рецепт від моєї бабусі, а вона готує просто неперевершено! Ділюсь рецептом, який перевірений роками!
Інгредієнти:
Тісто:
- молоко 250 м лтепле
- сметана 1 ст. л.
- сіль щіпка
- цукор 30 г
- сухі дріжджі 10 г
- яйце 1 шт.
- олія 100 мл
- борошно 450-500 г
Сирна начинка:
- кисломолочний сир 180 г
- цукор 2 ст. л.
- крохмаль 1 ст. л.
- родзинки 70 г
Крихта:
- борошно 2 ст. л.
- цукор 2 ст. л.
- вершкове масло 50 г
Для змащування:
- масло розтоплене
- 1 жовток + молоко 1 ст. л.
Приготування:
Тісто:
Вливаю у миску тепле молоко. Змішую молоко з сметаною, сіллю, цукром і сухими дріжджами. Розбиваю яйця і вливаю олію, перемішую. Всипаю борошно, замішую. Накриваю плівкою на 30 хвилин. Потім ділю тісто на 9 шматочків, формую кульки.
Сирна начинка:
Кладу у миску кисломолочний сир, змішую з цукром, крохмалем і родзинками.
На столі з кульок розкачую коржики, змащую розтопленим маслом. Тепер їх гарно складаю навпіл і кладу начинку з двох боків, закручую з кожного боку до середини. Виходять такі трикутники.

Кладу трикутники у форму застелену пергаментом по колу. По середині роблю з тіста кульку з начинкою. Накриваю плівкою відпочити. Змащую жовтком збитим з молоком.
Крихта:

Змішую у крихту борошно, цукор і масло, гарно перетираю руками. Посипаю крихтою пиріг. Випікаю у розігрітій духовці до 170 градусів 25-30 хвилин.
Такий ароматний і смачний, спробуйте!
