Інгредієнти
1 ананас (не надто великий)
165 г напівсолоного вершкового масла + 10 г для форми
1 грецький йогурт (150 г)
3 банки йогурту з борошном
1,5 банки йогурту з коричневим тростинним цукром + 2 ст. л.
1 пакетик розпушувача
3 великих яйця
Підготовка
Розігрійте духовку до 180°C/газова позначка 6. Змастіть маслом рознімну форму діаметром 21 см і застеліть дно диском пергаментного паперу.
Очистіть ананас від шкірки та видаліть усі «вічка». Наріжте його тонкими скибочками та обсмажте їх на сковороді з 40 г вершкового масла. Додайте 2 ст. л. цукру та карамелізуйте протягом 2 хвилин. Вилийте сік від готування ананаса на дно форми, потім викладіть скибочки ананаса внахлест.
Розтопіть решту вершкового масла на слабкому вогні. Змішайте всі інші інгредієнти для торта, не перемішуючи тісто. Вилийте його у форму. Випікайте приблизно 40 хвилин. Перевірте готовність кінчиком ножа. Дайте охолонути, перш ніж виймати з форми. Подавайте теплим або кімнатної температури з кулькою ванільного або кокосового морозива.