Вершковий лимонний десерт (без випікання – 5 хвилин!)

Інгредієнти
400 мл незбираного молока

Цедра 1 лимона

1 чайна ложка ванільного цукру

2 жовтих овечих сири

40 г цукру

15 г кукурудзяного крохмалю

Лимонний сік

100 г підсолодженого молочного концентрату

Cannelle Moulue, какао-порошок або шоколадна стружка для прикраси

Інструкції

1. Влийте молоко:
Доведіть молоко, цедру лимона та ванільний цукор до кипіння в каструлі. Зніміть з вогню.

2. Приготуйте кремову основу:
В окремій мисці збийте яєчні жовтки, цукор і кукурудзяний крохмаль до однорідної маси.

3. Згущення вершків:
Поступово влийте гаряче молоко до суміші з жовтками, постійно помішуючи вінчиком. Поверніть суміш у каструлю та варіть на повільному вогні, доки вона не загусне. Зніміть з вогню та дайте охолонути.

4. Додайте лимонний ароматизатор:
Після того, як вершки охолонуть, додайте лимонний сік і підсолоджене згущене молоко. Збивайте до однорідної кремоподібної консистенції.

5. Охолодіть та подавайте:
Розлийте по мисках та охолодіть щонайменше 1 годину. Перед подачею посипте корицею, какао-порошком або шоколадною стружкою.

Порада: Для більш насиченого лимонного смаку використовуйте трохи більше цедри або соку.

Збивайте ручним блендером, поки суміш не стане ще більш кремоподібною.

Подавайте охолодженим зі збитими вершками або подрібненим печивом для додаткової текстури!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *