Беру «кисле молоко» і готую цю смакоту!
Пиріжки тепер не роблю!
Навчила мене цьому подруга, підкорює відразу!
Інгредієнти:
Тісто:
- кефір 250 мл
- яйце 1 шт.
- цукор 1 ст. л.
- сіль 1 ч. л.
- борошно 400 г +-
- розпушувач 1 ч. л.
- олія трішки
Начинка:
- відварена картопля 2-3 шт.
- вершкове масло м’яке 20 г
- 1 цибуля (смажена на олії до золотистості)
- сіль, перець, паприка за смаком
Приготування:
Тісто:
Змішую кефір, яйце, цукор, сіль. Всипаю борошно, розпушувач, замішую тісто руками. В кінці замішую трішки олії. Перекладаю тісто у миску, змащену олією і накриваю харчовою плівкою та залишаю на 10 хвилин.

Начинка:
Відварену картоплю перетворюю на пюре з м’яким маслом. Додаю смажену цибулю, сіль, перець, паприку, перемішую.

Ділю тісто на 4 частини, формую кульки, накриваю харчовою плівкою. З кульок розкачую коржики, розрізаю на 4 трикутники і викладаю начинку. Формую пиріжки, закручуючи їх у рулетики, щільно защіпаючи тісто.

На сковорідці розігріваю олію та обсмажую з обох боків до золотистості. Смачного!
