«Мамо зроби знову!» — Вечеря, яку готую 2 рази на тиждень. Бо просять «ще й ще»

Найкраща страва, яку готую часто на вечерю, просто і смачно! Ідеальна легка страва з картоплі та всіх інгредієнтів, які ви любите!

Інгредієнти:

  • Картопля 900 г
  • Сир твердий 150 г
  • Панірувальні сухарі для посипання форми
  • Олія для обсмажування і змащування форми

Заливка:

  • Яйця сирі 5 шт.
  • Сіль, мелений чорний перець за смаком
  • Зелена цибуля 1 пучок

Начинка:

  • Цибуля 1 шт. (у мене червона)
  • Помідори черрі 200 г
  • М’ясний фарш 200 г
  • Червоний перець чилі сушений за смаком
  • Олія для обсмажування

Приготування:

Очищену картоплю нарізаю кубиками. На сковорідці розігріваю олію та обсмажую до золотистості. Викладаю на паперові рушники, щоб забрати зайву олію. Беру форму для запікання змащую олією, посипаю панірувальними сухарями, викладаю рівно половину картоплі. Також викладаю твердий сир порізаний пластинками.

Заливка:

Змішую яйця, сіль, перець та подрібнену зелену цибулю. Вливаю частину заливки на картоплю.

Начинка:

Цибулю нарізаю дрібно, помідори нарізаю кубиками. Розігріваю олію, обсмажую до прозорості цибулю, солю її. Додаю помідори, обсмажую декілька хвилин. Додаю фарш, всипаю перець чилі. Готую на середньому вогні 15 хвилин, помішуючи, готову начинку перекладаю у миску охолоджуватись.

Тоді у форму кладу усю начинку. Знову пластинки сиру і другу половину картоплі, розрівнюю по формі, заливаю заливки.

Відправляю в розігріту духовку до 180 градусів 30 хвилин. Несу до столу!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *