Інгредієнти :
1 склянка цукру,
1 склянка жирних вершків (30% або 36%),
1 склянка пшеничного борошна,
1/2 склянки вершкового масла,
2 яйця,
1 чайна ложка розпушувача,
1 чайна ложка ванільного екстракту (за бажанням),
щіпка солі.
Підготовка:
Підготовка:
Попередня підготовка:
Розігрійте духовку до 175°C (350°F).
Підготуйте форму для випікання (наприклад, рознімну форму діаметром 20-24 см), вистеливши її пергаментним папером або змастивши маслом і посипавши борошном.
Змішування інгредієнтів:
У великій мисці змішайте всі інгредієнти: цукор, сметану, масло, яйця, борошно, розпушувач, ваніль і дрібку солі. Можна використовувати міксер, але підійде і ложка – добре перемішайте все до однорідної маси.
Випікання:
Вилийте тісто у підготовлену форму.
Випікайте приблизно 30-35 хвилин (або доки шпажка, вставлена в центр, не стане чистою), до золотисто-коричневого кольору та пружності в центрі. Перевірте шпажкою – якщо вона виходить чистою, пиріг готовий.
Подача:
Після випікання відкладіть пиріг повністю охолонути, потім вийміть його з форми.
Можна подавати його, посипавши цукровою пудрою, зверху збитими вершками або з фруктами, але він і сам по собі досить смачний!