Готую свій улюблений тортик! Виходить дуже смачним і легко може скласти конкуренцію популярним десертам. Дивно що про цей рецепт мало хто знає!
Інгредієнти:
Тісто:
- 2 яйця
- 300 г цукру
- 500 г сметани
- 840 г борошна
- 4 ч. л. розпушувача
Крем:
- 350 г цукру
- 1000 г сметани
Начинка:
- 300 г кураги + 1 ст. л. цукру
- 300 г чорносливу + 1 ст. л. цукру
- 300 г ізюму + 1 ст. л. цукру
Приготування:
Тісто:
Розбиваю яйця з глибоку миску, додаю цукру, збиваю до розчинення піщинок. Додаю сметани, перемішую. Висипаю 1/2 частину борошна, розпушувач і замішую тісто. Висипаю залишки борошна, замішую м’яке і еластичне тісто. Накриваю тісто харчовою плівкою та відправляю в холодильник.
Начинка:
Заливаю гарячою водою родзинки, курагу та чорнослив, залишаю розбухнути. Нарізаю курагу на невеликі шматочки, кладу в блендер, висипаю 1 ст. л. цукру і перемелюю до пюре. Так само роблю з чорносливом та родзинками, кладу маси в окремі миски.
Тісто ділю на 6 частин, кладу знизу харчову плівку та розкачую в тонкі пласти. Змащую перший пласт курагою, розподіляю рівним шаром і згортаємо в рулет. Другий пласт змащую чорносливом, третій – родзинками. Згортаємо пласти у рулети. Роблю таких 6 рулетів. Викладаю рулети на деко, застелене пергаментом. Випікаю за 180 градусів 30 хвилин.

Крем:
Сметану з цукром збиваємо міксером до однорідності.
Змащую кремом дно роз’ємної форми. Тепер ділю кожен рулет на невеликі рулети по 4-5 см. Викладаю рулети вертикально, чергую начинки. Змащую зверху кремом, викладаю знову рулети. Знову покриваю кремом.

Залишаю торт при кімнатній температурі на 2 години. Далі кладу у холодильник мінімум на 8 годин. Прикрашаю залишками крему, подрібненими горіхами та глазур’ю із шоколаду. Смачного!
