Обожнюю готувати цей яблучний пиріг! Дуже багато начинки і мало тісто. В пиріг додаю масло, через яке пиріг стає ще смачнішим. Він ідеальний!
Інгредієнти:
Тісто:
- яйця – 3 шт.
- цукор – 80 г
- молоко – 100 мл.
- цедра лимона – 1/2 шт.
- вершкове масло розтоплене – 30 г
- борошно – 100 г
- розпушувач – 1 ч. л.
- сіль – 1/4 ч. л.
Начинка:
- яблука – 5 шт. (950 г)
- кориця – 1/2 ч. л.
- лимонний сік – 1/2 шт.
Додатково:
- вершкове масло – 10 г
- мигдальні пелюстки – 1 ч. л. (за бажанням)
- цукрова пудра – 1 ч. л.
Приготування:
Тісто:
В мисці збиваю міксером яйця із цукром. Вливаю молоко, цедру лимона та розтоплене масло, перемішую. Поступово додаю просіяне борошно змішане з розпушувачем та сіллю. Збиваю до пишної маси.
Начинка:
Яблука очищаю та нарізаю дуже тонкими пластинками. Кладу у окрему миску, додаю корицю та сік лимона, перемішую. Додаю яблука в тісто, акуратно перемішую.

Форму для випічки 20 см застеляю пергаментом, борти змащую маслом і присипаю борошном. Викласти усю масу. Зверху розкладаю шматочки вершкового масла і за бажанням посипаю мигдальними пелюстками. Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів 60 хвилин.

Пиріг залишаю охолонути, прикрашаю цукровою пудрою, подаю до чаю!
