Поки всі готують Шарлотку — я готую Найсмачніший «Яблучний пиріг» у світі. Ділюсь

Обожнюю готувати цей яблучний пиріг! Дуже багато начинки і мало тісто. В пиріг додаю масло, через яке пиріг стає ще смачнішим. Він ідеальний!

Інгредієнти:

Тісто:

  • яйця – 3 шт.
  • цукор – 80 г
  • молоко – 100 мл.
  • цедра лимона – 1/2 шт.
  • вершкове масло розтоплене – 30 г
  • борошно – 100 г
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • сіль – 1/4 ч. л.

Начинка:

  • яблука – 5 шт. (950 г)
  • кориця – 1/2 ч. л.
  • лимонний сік – 1/2 шт.

Додатково:

  • вершкове масло – 10 г
  • мигдальні пелюстки – 1 ч. л. (за бажанням)
  • цукрова пудра – 1 ч. л.

Приготування:

Тісто:

В мисці збиваю міксером яйця із цукром. Вливаю молоко, цедру лимона та розтоплене масло, перемішую. Поступово додаю просіяне борошно змішане з розпушувачем та сіллю. Збиваю до пишної маси.

Начинка:

Яблука очищаю та нарізаю дуже тонкими пластинками. Кладу у окрему миску, додаю корицю та сік лимона, перемішую. Додаю яблука в тісто, акуратно перемішую.

Форму для випічки 20 см застеляю пергаментом, борти змащую  маслом і присипаю борошном. Викласти усю масу. Зверху розкладаю шматочки вершкового масла і за бажанням посипаю мигдальними пелюстками. Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів 60 хвилин.

Пиріг залишаю охолонути, прикрашаю цукровою пудрою, подаю до чаю!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *