Приготую до чаю неймовірні, повітряні та дуже смачні рогалики з начинкою! Готуються з найпростіших продуктів! Ніжне тісто, яке буквально тане у роті.
Інгредієнти:
- Молоко – 200 мл
- Цукор – 2 ст. л.
- Дріжджі сухі – 1 ст. л.
- Яйця – 1 шт. в тісто (+ 1 шт. для змащування рогаликів)
- Олія – 30 мл в тісто (+ 3 ст. л. для змащування тіста)
- Борошно – 400 г
- Сіль – 1/2 ч. л.
- Вершкове масло – для змащування тіста
- Улюблене варення – для начинки
Приготування:
До молока додаю цукор, дріжджі та змішую. Додаю яйце, олію і змішую. Просіюю борошно, сіль, замішую тісто руками. Змащую олією тісто, кладу у миску, накриваю харчовою плівкою та залишаю на 40 хвилин.
Тісто ділю на 8 шматочків та формую кульки, розкачую в коржик і кожен змащую 1 ст. л. м’якого масла. Накладаю на нього інший коржик і так само змащую. Роблю так з усіма частинами, кладу у морозильну камеру на 20 хвилин.

Потім розкачую усі коржі разом в один великий пласт. Ділю на 16 трикутників та викладаю варення. Закручую рогалики.

Викладаю на деко від духовки з пергаментом. Змащую зверху рогалики збитим яйцем. Випікаю 10 хвилин у попередньо розігрітій духовці до 200 градусів. Смачного!
