Картопля + 3 яйця! Нова «Білоруська Вечеря»: Смачніша за деруни і зрази

Покажу вам, як приготувати ніжну та ароматну картопляну запіканку з шинкою та сиром у духовці. Це ідеальна швидка вечеря або ситний обід для всієї родини! Мало інгредієнтів, багато смаку – ви отримаєте смачну золотисто-коричневу скоринку та ніжну начинку.

Інгредієнти:

  • картопля 1 кг
  • сіль, перець, сушений часник за смаком
  • вершки 50 мл
  • гірчиця 1 ч. л.

Додатково:

  • шинка 150 г
  • сир твердий 150 г
  • олія для змащування форми

Заливка:

  • яйця 3 шт.
  • сіль, перець за смаком
  • вершки 100 мл

Приготування:

Картоплю очищаю і нарізаю кружечками, кип’ячу у підсоленій воді 10 хвилин. Потім зливаю воду, кладу картоплю у глибоку миску, додаю сіль, перець, сушений часник, вершки та гірчицю, перемішую.

Форму для запікання застеляю пергаментом, змащую олією і викладаю перший шар картоплі.

На картоплю кладу пластинки шинки та тертий сир.

Заливка:

Змішую у мисочці яйця, сіль, перець та вершки, вливаю трішки заливки у форму. Знову другий шар картоплі, шинки, сиру та заливки.

Останній шар картопля, заливка та тертий сир. Відправляю у духовку при температурі 180 градусів на 25-30 хвилин.

Смачного!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *