Моя улюблена заправка для борщу, від якої в мене слинки течуть! Готую просто, а банки потім чудово стоять просто в шафі, без холодильника!
Інгредієнти:
- Цибуля 500 г
- Морква 500 г
- Помідори 500 г
- Буряк 1 кг
- Перець болгарський 500 г
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор 3 ст. л.
- Часник 1 головка
- Оцет 50 мл.
- Олія для смаження
В мене вийшло: 1 банка на 1,6 л 2 банки по 0,8 л.
Приготування:
У велику каструлю наливаю олію і ставлю на вогонь. Відправляю цибулю, дрібно порізану, обсмажуватись до прозорості. Додаю моркву терту на терці, перемішую і обсмажую разом кілька хвилин, поки морква не стане м’якою. Помідори перекручую на м’ясорубці, додаю в каструлю і тушу на середньому вогні, помішуючи.

Тепер буряк натираю на великій тертці і додаю в каструлю. Добре перемішую, тушу ще 5–7 хвилин на середньому вогні. Перець ріжу на невеличкі шматочки, кладу у каструлю, перемішую, тушу ще кілька хвилин. Додаю сіль і цукор, перемішую і тушкую ще 5 хвилин. В каструлю через прес витискаю часник, додаю оцет. Перемішую і ще кілька хвилин тушу. Уся заправка разом кипить приблизно 20–25 хвилин від початку приготування.

Забираю каструлю з вогню і одразу розкладаю в стерилізовані банки. Закриваю кришками, перевертаю догори дном і вкриваю рушниками до повного охолодження.
