Приготую неймовірний десерт – найніжніший тірамісу! Ніжний крем, що тане в роті, кавовий аромат, яскравий і ніжний смак – хочеться насолоджуватися кожним шматочком.
Інгредієнти:
Крем:
- яєчні жовтки – 6 шт.
- цукор – 100 г
- ванільний екстракт – 1 ч. л.
- вершковий сир маскарпоне – 500 г
- цукрова пудра – 40 г
- вершки (33%) – 300 мл
Для печива:
- печиво “Савоярді” – 27 шт.
- міцна кава – 300 мл
- білий ром Bacardi – 2 ст. л. (за бажанням)
Крем для прикраси:
- вершки (33%) – 250 мл
- цукрова пудра – 20 г
- какао – 1 ст. л. (для прикраси)
Приготування:
Крем:
Розбиваю жовтки в миску, додаю до них цукру та ванільного екстракту. Миску ставлю на водяну баню (миска не повинна торкатися води), помішуючи, розчиняю масу. Тоді збиваю міксером, поки не розчиниться весь цукор і маса побіліє. Знімаю миску з водяної бані і продовжую збивати, поки маса не охолоне до теплого стану. Залишаю масу на столі до повного охолодження.
Окремо у чашу міксера кладу сир маскарпоне та всипаю цукрову пудру. Збиваю до однорідності кілька секунд. Тепер акуратно вливаю вершки, збиваю до пишності, поступово швидкість міксера збільшую. Сюди ж додаю збиті і вже охолоджені жовтки та збиваю міксером до однорідності.
Для печива:
Заварюю міцну каву у мисці, змішую з ромом, залишаю до повного охолодження.
Збираю десерт у формі 20 на 30 см. На дно форми викладаю тонкий шар крему. Печиво швидко занурюю у каву та викладаю на крем. Роблю це все швидко, лише кілька секунд тримаю печиво в каві, інакше воно розмокне. Викладаю по черзі печиво та крем, збираючи усі шари торта. Загортаю форму з десертом у харчову плівку, ставлю в холодильник на кілька годин.

Крем для прикраси:
Вершки збиваю міксером із цукровою пудрою до пишності. Перекладаю в кондитерський мішок та прикрашаю тортик. Також прикрашаю какао через сито.

Смачного!
