Забутий Рецепт 50-х років — Зі столової! Так готувала моя Бабуся

Дома знайшла старий рецепт моєї бабусі! І радію, бо це ну дуже смачно! Просте приготування, беру мінімум продуктів, всі у захваті!!

Інгредієнти:

Тісто:

  • Кефір – 200 мл
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Сода – ½ ч. л.
  • Сир твердий – 150 г
  • Борошно – 200 г

Картопляна начинка:

  • Картопля – 500 г
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Олія для обсмажування

Приготування:

Тісто:

Вливаю у глибоку миску кефір, змішую з сіллю та содою. Твердий сир натираю на терці, змішую з кефіром. Всипаю борошно, замішую руками тісто. Ділю тісто на 10 шматочків, формую кульки.

Картопляна начинка:

Очищену картоплю відварюю у підсоленій воді до готовності. Потім перекладаю у глибоку миску і перетворюю картоплю на пюре. Окремо обсмажую до золотистості дрібно порізану цибулю з цукром на олії. Змішую цибулю з картоплею.

З кульок тіста на столі розкачую коржики і викладаю по середину картопляну начинку. Защіпаю тісто, формую пиріжки.

На сковорідці розігріваю олію та обсмажую з обох боків до золотистості. Викладаю на паперові рушники, щоб позбутись зайвої олії. Смачного!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *