Готую знаменитий Львівський сирник! Я його обожнюю! Від мого сирники ніхто ще ніколи не відмовився, тому раджу зберегти рецепт!
Інгредієнти:
Тісто:
- маргарин (масло) – 150 г
- цукор – 200 г
- яйця – 2 шт.
- борошно – 400 г
- какао – 3 ст. л.
- розпушувач – 2 ч. л.
Сирна начинка:
- сир кисломолочний – 1 кг
- крохмаль – 0,5 ст. л.
- манка – 2 ст. л.
- цукор – 200 г
- ванільний цукор – 10 г
- цедра 0,5 лимону
- яйця- 5 шт.
- масло розтоплене – 200 г
- родзинки – 160 г
Приготування:
Тісто:
До масла кімнатної температури додаю цукор і збиваю міксером. Додаю яйця і продовжую збивати. Маса має збільшитись у двічі. До просіяного борошна додаю какао і розпушувач, перемішую. Додаю сухі інгредієнти і замішую тісто. Воно м’яке і не липне до рук. Ділю його на 2 частини: більшу і меншу. Кожну частину тіста кладу у харчову плівку і ставлю в морозилку на 1 годину.

Сирна начинка:
У миску до сиру додаю крохмаль, манку, цукор, ванільний цукор, цедру лимона, жовтки, розтоплене вершкове масло. Перебиваю все блендером. Білки окремо збиваю міксером у пишну піну. Додаю її у сирну масу, акуратно перемішую лопаткою. Додаю запарені і просушені родзинки, перемішую.

Більшу частину натираю на грубій тертці у застелену пергаментом форму. Далі викладаю сирну начинку.

Зверху натираю на терці меншу частину тіста. Випікаю у розігрітій духовці при температурі 180 градусів 50 хвилин. Охолоджую у формі 4-5 годин

Нарізаю і смакуємо з чаєм!
