Маю для вас сьогодні один із варіантів приготування торта за 15 хвилин1 Мій улюблений, такий смачний і простий в приготуванні!
Інгредієнти:
Крем:
- яйця – 2 шт.
- цукор – 140 г
- крохмаль – 40 г
- сметана – 550 г
- ваніліну – 1 п.
Крихта:
- борошно – 240 г
- цукор – 70 г
- вершкове масло – 170 г
- горіхи – 100 г (фундук, грецькі, арахіс)
Приготування:
Крем:
У каструлю з товстим дном розбиваю яйця, змішую з цукром та крохмалем. Додаю сметану та знову перемішую. Ставлю на вогонь і варю до закипання, поки не загусне, безперервно помішуючи. Забираю з вогню, додаю ванілін, перемішую. Перекладаю в миску, накриваю харчовою плівкою в контакт і чекаю на охолодження.

Крихта:
Просіюю у миску борошно, додаю цукор та масло натертого на тертці. Перетираю в крихту. Відправляю на розігріту суху сковорідку. Смажу на середньому вогні до золотистого кольору. Безперервно перемішую. Перекладаю крихке тісто в тарілку і змішую з подрібненими горіхами.

Формую тортик в круглій формі. Насипаю в неї перший шар крихти, крем перекладаю в кондитерський пакет та викладаю другим шаром. Так чергуючи, складаючи торт, у мене вийшло 5 шарів крихти. Останнім шаром буде крихта. Накриваю харчовою плівкою і кладу торт в холодильник на ніч. Смачного!
