Приготуємо дуже смачний молочний десерт! Виходить таким ніжним, і дуже смачним. Спробуйте цей рецепт смачної української страви, яку готували наші бабусі!
Інгредієнти:
- 1,75 л молока
- 4 шт. яйця
- 150 г цукру
- 6 ст. л. крохмалю
- 1,2 ч. л. солі + 0,25 л молока
Приготування:
Найперше виливаю молоко в каструлю. Ставлю на вогонь і доводжу до кипіння.
Поки молоко нагрівається, беру глибоку миску, вбиваю яйця, висипаю цукор і віничком легенько все з’єдную. Не потрібно збивати до пінки, головне, щоб маса була однорідною. В іншій мисці розводжу крохмаль з молоком, щоб не було грудочок. Тепер виливаю крохмальну суміш у миску з яйцями і добре перемішую, щоб усе з’єдналося в однорідну масу.
Молоко в каструлі вже майже закипіло. Як тільки пішли бульбашки, повільно, тонкою цівкою вливаю яєчно-крохмальну суміш у молоко, постійно помішуючи ложкою. Це дуже важливо — щоб нічого не згорнулося.

Зменшую вогонь до середнього, доводжу масу до кипіння і варю 2-3 хвилини, не відходячи, потрібно постійно мішати, бо може пригоріти. Воно на очах стає густим.

Коли маса загусла, вимикаю вогонь і розливаю молочний десерт гарячим по тарілках. Тут є один маленький секрет: тарілки попередньо нагріваю в духовці, щоб вони були теплі. Тоді десерт рівномірно схоплюється і не пускає води. Хай повністю охолонуть. Після цього вже можна подавати. Воно і тепле смачне, і холодне теж неймовірне — наче молочний пудинг, але ніжніше!
