«Золота рибка» -Такий рецепт смачного Хека знав тільки мій Дідо. Він передав його мені

Такий рецепт смачного хека знав тільки мій Дідусь. Він передав його мені, а я поділюся ним із вами! Це найсмачніший рецепт хека в житті!

Інгредієнти:

  • Хек молочний – 1 кг.
  • Борошно 5 ст. л. + коріандр, спеція до риби, мелена червона паприка, часник сухий, сіль (всього по 1 ч. л.)
  • Олія для обсмажування

Засмажка:

  • Цибуля – 300 г + цукор – 1 ч. л.
  • Морква – 300 г
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – 2-3 шт.
  • Запашний перець горошком – 10 шт.
  • Кабачок – 500 г
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Кріп – 1 пучок
  • Вода – 200 мл.
  • Зелена цибуля – 1 пучок

Приготування:

Промиваю і очищаю хек. У мисці змішую борошно, коріандр, спеції до риби, мелену червону паприку, часник сухий та сіль. Обвалюю хек з усіх сторін в цій паніровці. На сковорідці розігріваю олію та обсмажую з обох боків до золотистості і скоринки, по 5 хвилин.

Знову на сковорідці розігріваю олію та обсмажую до прозорості порізану тонкими півкільцями цибулю. Всипаю цукор до цибулі для карамелізації. Додаю моркву терту на терці, обсмажую все декілька хвилин до м’якості моркви. Додаю томатну пасту, цукор, перець мелений, сіль, обсмажую все декілька хвилин. Кладу лавровий лист, перець горошком, кабачок порізаний меншими кубиками. Видавлюю через прес часник. Смажу 4 хвилини, помішуючи. Додаю подрібнений кріп, вливаю воду, перемішую.

Тоді викладаю у сковорідку смажений хек, зверху поливаю ложкою соусом. Роблю мінімальний вогонь, накриваю кришкою і готую 25-20 хвилин. Готову страву прикрашаю зеленою цибулькою, смачного!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *