«Деруни із Коломиї» — Випросила рецепт в місцевому ресторані. В нас таких не готують. А дарма!

Приготую на вечерю неймовірно ніжні деруни по-коломийськи! Всередині ніжна м’ясна начинка, заливаю вершками, що робить їх дуже ніжними і смачними!

Інгредієнти:

Деруни:

  • Картопля – 6 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сік 1 лимона
  • Сіль, перець за смаком
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Олія – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.

Начинка:

  • Фарш – 800 г (у мене мішаний)
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль, перець за смаком

Додатково:

  • Масло вершкове  – 50 г
  • Вершки 12% – 300 мл.

Приготування:

Деруни:

Цибулю та картоплю нарізаю і подрібнюю блендером до однорідної та трішки рідкої маси. Вливаю сік лимону, додаю щіпку солі та перцю, крохмаль, олію, яйце і гарно перемішую. Обсмажую деруни на сухій сковорідці до золотистого кольору. Роблю їх більшими за розміром, ніж стандартні деруни.

Начинка:

Цибулю подрібнюю блендером в дрібну кашку. В миску до фарш, додаю цибулю, сіль, перець та перемішую. Тепер викладаю на деруни начинку та закручую в рулет.

Кладу вершкове масло у каструлю з товстим дном, викладаю деруни, заливаю зверху вершками. Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів 1-2 години.

Такий аромат, на цілу кухню, смачного!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *