Приготую на вечерю неймовірно ніжні деруни по-коломийськи! Всередині ніжна м’ясна начинка, заливаю вершками, що робить їх дуже ніжними і смачними!
Інгредієнти:
Деруни:
- Картопля – 6 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Сік 1 лимона
- Сіль, перець за смаком
- Крохмаль – 1 ст. л.
- Олія – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
Начинка:
- Фарш – 800 г (у мене мішаний)
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль, перець за смаком
Додатково:
- Масло вершкове – 50 г
- Вершки 12% – 300 мл.
Приготування:
Деруни:
Цибулю та картоплю нарізаю і подрібнюю блендером до однорідної та трішки рідкої маси. Вливаю сік лимону, додаю щіпку солі та перцю, крохмаль, олію, яйце і гарно перемішую. Обсмажую деруни на сухій сковорідці до золотистого кольору. Роблю їх більшими за розміром, ніж стандартні деруни.
Начинка:
Цибулю подрібнюю блендером в дрібну кашку. В миску до фарш, додаю цибулю, сіль, перець та перемішую. Тепер викладаю на деруни начинку та закручую в рулет.

Кладу вершкове масло у каструлю з товстим дном, викладаю деруни, заливаю зверху вершками. Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів 1-2 години.

Такий аромат, на цілу кухню, смачного!
