Сьогодні покажу вам, як приготувати смачний десерт без випічки, беру лише 2 основні інгредієнти — молоко та какао. Ідеально для тих, хто любить солодке!
Інгредієнти:
Основа:
- 30 г какао
- 70 г цукру
- 120 мл молока
- 40 г вершкового масла
- 200 г печива
- 40 г кокосова стружка
Шоколадний шар:
- 400 мл молока
- 160 г згущеного молока
- 7 г агар-агару
- 90 г темного шоколаду
Шоколадна глазур:
- 40 г какао
- 90 г цукру
- 90 мл молоко
- 50 г вершкового масла
- кокосова стружка для прикраси
Приготування:
Основа:
У каструлі змішую какао і цукор, вливаю частинами молоко і замішую до однорідності вінчиком. Ставлю на вогонь, розігріваю масу, додаю масло і розтоплюю його, помішуючи. Забираю з вогню. У миску кришу руками печиво, змішую з кокосовою стружкою і шоколадною масою.
Для форми, в якій буду збирати десерт, сьогодні беру коробку з під молока. Зрізаю один край, викладаю усю масу, розрівнюю лопаткою. Ставлю поки в холодильник.

Шоколадний шар:
У каструлі змішую молоко, згущене молоко та агар-агар. Ставлю на вогонь, розігріваю масу, додаю подрібнений шоколад і розтоплюю його, помішуючи. Доводжу до кипіння і варю ще 3 хвилини. Переливаю масу у форму, накриваю харчовою плівкою та ставлю в холодильник на декілька годин до повного застигання.

Шоколадна глазур:
У каструлі змішую какао і цукор, вливаю частинами молоко і замішую до однорідності вінчиком. Додаю масло, ставлю на вогонь, розігріваю масу і розтоплюю, помішуючи.
Тепер десерт дістаю з форми і змащую з усіх сторін шоколадною глазур’ю.

Одразу посипаю кокосовою стружкою, ставлю в холодильник охолонути, смачного!
