Дома знайшла старий рецепт моєї бабусі! І радію, бо це ну дуже смачно! Просте приготування, беру мінімум продуктів, всі у захваті!!
Інгредієнти:
Тісто:
- Кефір – 200 мл
- Сіль – 1/2 ч. л.
- Сода – ½ ч. л.
- Сир твердий – 150 г
- Борошно – 200 г
Картопляна начинка:
- Картопля – 500 г
- Сіль – 1/2 ч. л.
- Цибуля – 2 шт.
- Цукор – 1 ч. л.
- Олія для обсмажування
Приготування:
Тісто:
Вливаю у глибоку миску кефір, змішую з сіллю та содою. Твердий сир натираю на терці, змішую з кефіром. Всипаю борошно, замішую руками тісто. Ділю тісто на 10 шматочків, формую кульки.

Картопляна начинка:
Очищену картоплю відварюю у підсоленій воді до готовності. Потім перекладаю у глибоку миску і перетворюю картоплю на пюре. Окремо обсмажую до золотистості дрібно порізану цибулю з цукром на олії. Змішую цибулю з картоплею.
З кульок тіста на столі розкачую коржики і викладаю по середину картопляну начинку. Защіпаю тісто, формую пиріжки.

На сковорідці розігріваю олію та обсмажую з обох боків до золотистості. Викладаю на паперові рушники, щоб позбутись зайвої олії. Смачного!
