Сьогодні я буду маринувати помідори, нарізані, з цибулькою та ароматною олійкою. І скажу вам чесно, виходять такі, ніби тільки-но зірвані з грядки! Узимку відкрила баночку, висипала в тарілку і готовий салат. І смачненько, і швидко!
Інгредієнти:
На одну 1 л банку:
- Помідори
- Цибуля 2-3 шт.
- Кріп 1 пучок
- Часник 3 зуб.
- Лавровий лист 1 шт.
- Духмяний перець 3 шт.
- Перець горошком 3-5 шт.
- Олія 1 ст. л.
Маринад на 1 л води:
- Сіль 1 ст. л. або 30 г
- Цукор 4 ст. л. або100 г
- Оцет 4 ст. л. або 50мл
Приготування:
Беру помідори, добрі, тверді, не перезрілі і ріжу їх на дольки. На половинки, а деякі навіть на чверті, якщо великі. Цибулю беру не велику, щоб кільця були акуратні. Нарізаю її такими гарненькими кружечками. Можна напівкільцями, десь пів міліметра, щоб вона гарно пропарилася.
Беру стерилізовані літрові баночки. На дно кладу кріп, зубчики часничку, один лавровий листочок (або два маленькі), 4–5 горошин чорного перцю і 2 духмяного. А далі трішки цибулі. Тепер шар помідорів, розрізами донизу. Потім знову цибульку, і знову помідорчики. Так, щоб усе гарно і щільно було.
Киплячою водою заливаю баночки доверху. Закриваю кришками, не закручую, а просто накриваю. І лишаю на 15 хвилин постояти.

Маринад:
Через 15 хвилин зливаю воду з усіх баночок у літрову банку, щоб поміряти, скільки мені треба маринаду. Цю воду я виливаю в каструлю і ставлю на плиту готую маринад. До води всипаю сіль, цукор. Гарненько розмішую і ставлю, щоб закипіло.
Тим часом у кожну баночку додаю по 1 столовій ложці олії. Зразу після того прикриваю кришкою, щоб тепло трималося. Коли маринад закипів, додаю оцет, перемішую.

Гарячим маринадом заливаю баночки до самого верху. Накриваю кришкою і відразу під ключ. Закрутила всі і перевертаю догори дном. Тепер укутую чимось теплим рушником, ковдрою, що є. І лишаю так до ранку, щоб усе гарненько охолонуло.
Такі помідори просто диво! Узимку відкрила баночку і ніби з літа смакую. Солоденькі, з приємною кислинкою, ніжна цибулька, пахощі часничку, перцю! Та що я вам кажу — самі спробуйте!
