Маю ідеальний рецепт для тих, хто хоче швидко і смачно заготовити овочі на зиму. Кабачки з огірками у французькій гірчиці виходять хрумкі, пікантні, злегка солодкуваті — справжня смакота! Без стерилізації, з простих інгредієнтів — страва підкорить вашу родину і гостей.
Інгредієнти:
- 1,5 кг кабачків
- 1,5 кг огірків
- 500 г кетчупу
- 200 г французької гірчиці
- 200 г олії
- 4 ст. л. цукру
- 1 ст. л. сіль
- 10 зуб. часнику
- 80 мл оцет
Вихід 6 по 0,5 л
Приготування:
В каструлю викладаю кетчуп, гірчицю в зернах, олію, цукор та сіль. Все гарно перемішую, ставлю на вогонь, доводжу до кипіння та проварюю 2-3 хвилини. Обов’язково постійно помішую.

Окремо підготую огірки з кабачками. Попередньо огірки замочую у прохолодній воді на 2 години. Далі нарізаю смужками. Також кабачки промиваю, очищаю і також нарізаю смужками. Коли все закипіло, додаю нарізані кабачки та огірки. Каструлю ставлю на вогонь, доводжу до кипіння і все разом тушкую 30 хвилин. Далі додаю видалений через прес часник та оцет. Помішуючи все разом, протушковую ще 5 хвилин і вимикаю вогонь.

Далі розливаю по баночках. Баночки попередньо з кришками я обов’язково стерилізую. Накриваю кришками і закручую. Кабачки після охолодження зберігаю в прохолодному місці. Обов’язково спробуйте закрити на зиму огірки з кабачками за цим рецептом. Це дуже смачно!
