Приготую ароматний, смачний і пухкий, як пух пиріг! До чаю чи кави він ідеальний! Виходить неймовірна смакота за моїм рецептом!
Інгредієнти:
Тісто:
- тепле молоко 200 мл.
- дріжджі живі 25 г
- цукор 2 ст. л.
- яйця 2 шт.
- ванільний цукор 5 гр.
- сіль 0.5 ч. л.
- вершкове масло м’яке 120 г
- борошно 470 г
Цукрова посипка:
- цукор 120 г
- вершкове масло 50 г
- вершки 150 мл. 33% (можна 20%)
Приготування:
Тісто:
Змішую у мисці тепле молоко, живі дріжджі та цукор. Розбиваю яйця, додаю ванільний цукор, сіль та масло. Гарно замішую. Всипаю борошно та замішую руками тісто. Накриваю харчовою плівкою на 50 хвилини.
Потім тісто перекладаю у форму діаметром 26-28 см застелену пергаментом. Накриваю плівкою та залишаю на 20 хвилин. Потім роблю дірочки у тісті майже до дна форми.

Цукрова посипка:
Руками подрібнюю цукор з вершковим маслом до крихти. Посипаю тісто цукровою посипкою. Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів 25-30 хвилин.

Дістаю з духовки та поливаю гарячий пиріг вершками, ставлю в духовку ще на 7 хвилин. Дуже пухкий пиріг вийшов, смакота!
