Ось як треба готувати «Сирники»! Після цього рецепту – про свій забудете!

Готую сирнички на сніданок — пухкенькі, золотисті, з рум’яною скоринкою і м’якою серединкою. Такими пахне дитинство, вихідний і затишок на кухні. Я люблю, коли вони соковиті, але не мокрі, ніжні, але не розпливаються. Тому ділюся з вами своїм перевіреним способом!

Інгредієнти:

  • 1 кг м’якого сиру кисломолочного (добре віджатого)
  • 4 жовтки
  • 3 ст. л. цукру
  • ванільний цукор
  • дрібка солі
  • 8 ст. л. борошна без гірки + для обвалювання
  • олія для смаження

Приготування:

Сир перетираю через сито. Так він стає однорідним, м’яким і без грудочок. Якщо лінуюсь, то беру блендер або перекручую на м’ясорубці. До перетертого сиру додаю жовтки, цукор, ванільний цукор, дрібку солі, борошно – кладу стільки, щоб маса трималася купки, але не була “забита”. Все добре вимішую — щоб не було ні грудочок, ні сухого борошна.

Тепер беру ложкою трохи сирної маси, кладу на долоню й формую кругленький сирничок. Потім обвалюю в борошні, легенько струшую зайве – щоб була тоненька борошниста сорочка, а не панцир.

Ставлю сковорідку на плиту, вливаю олію — не шкодую, дно має бути повністю вкрите. Добре нагріваю — аж поки почне ледь диміти. Гаряча олія – запорука рум’яної скоринки і того, що сирник не нап’ється жиру, як губка.

Викладаю сирники. Смажу на середньому вогні, з обох боків, до золотистої скоринки. Не перекручую туди-сюди — один бік підсмажився, тоді вже обережно перевертаю.

Готові сирнички викладаю на тарілку і що вам сказати — пахнуть, аж слина котиться! Подаю зі сметанкою, з варенням, іноді з медом або згущеним молоком. А якщо вже зовсім святково — трохи свіжих ягід і гілочка м’яти збоку!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *