Просто беру кефір, 1 яйце та 10 хвилин! Чоловік з’їдає по 10 штук і просить ще і ще! Мама навчила так готувати, обожнюю цей рецепт!
Інгредієнти:
Тісто:
- Кефір 250 мл
- Яйце 1 шт.
- Сіль 1 ч. л.
- Цукор 1 ст. л.
- Олія 30
- Борошно 400 г
- Розпушувач 1 ч. л.
Начинка:
- Картопля 400 г
- Цибуля смажена 1 шт.
- Сіль, перець за смаком
- Кріп 1 пучок
- Олія для обсмажування пиріжків
Приготування:
Тісто:
Змішую кефір, яйце, сіль, цукор. Вливаю олію, перемішую. Всипаю борошно та розпушувач, замішую тісто руками. Перекладаю тісто у миску, змащену олією і накриваю харчовою плівкою та залишаю на 15 хвилин.

Начинка:
Картоплю очищаю і нарізаю шматочками, відварюю у підсоленій воді до готовності, перетворюю на пюре. Додаю смажену на олії до золотистості цибульку, солю, перчу, додаю дрібно порізаний кріп і все перемішую.

Ділю тісто на шматочки, формую кульки, розкачую коржики і викладаю начинку. Формую пиріжки, щільно защіпаючи тісто.

Розігріваю олію в сковорідці і обсмажую до золотистості з обох сторін. Викладаю на паперові рушники, щоб позбутись зайвої олії. Смачного!
